A la nostra ciutat, com arreu del món, hem viscut –encara vivim- una situació excepcional generada per la crisi de la COVID19. Moltes han estat les circumstàncies a les quals hem hagut de fer front i a data d’avui -quan més del 52% de la població del Prat comença a estar vacunada- pensem que aquella “nova normalitat” a la qual ens hem vingut referint el darrer any pot ser ara ja una realitat.

M’agradaria poder dir que estem satisfets, però no ens podem oblidar que el 27 de juny ens retrobàvem veïns i veïnes de la ciutat per dedicar un record a les 172  persones que ens han deixat des que el març de 2020 va esclatar la pandèmia.  M’agradaria poder afirmar que els nostres hospitals ja estan buits, però no ens podem oblidar que malgrat caminem cap una vacunació plena, el personal sanitari continua estant a primera fila del que possiblement és un dels pilars més valuosos que tenim a la nostra societat, el sistema de salut pública. M’agradaria poder dir que al Prat no hem deixat ningú enrere i ja està tot superat, però els impactes que ens deixa la COVID ens obligaran a mesures permanents per evitar cronificacions en l’àmbit dels serveis socials i a actuacions en el del desenvolupament econòmic per recuperar i preservar els nivells d’ocupació anteriors al 2020.

Des de l’inici d’aquest crisi sanitària, social i econòmica hem estat treballant al costat de la ciutadania i del teixit econòmic i social de la ciutat. Des de  l’Ajuntament hem posat tots els recursos a disposició de la gestió de la pandèmia; això ha implicat una revisió constant del pressupost municipal 2020 (amb més de 5.5M€ incorporats a l’estratègia de reconstrucció) i 2021 (amb quasi 8M€) abocada a donar respostes urgents en un temps record. No ens fa por perquè sabem quina és la nostra obligació: QUE AL PRAT NINGÚ ES QUEDI ENRERE.