La seguretat ciutadana és una de les principals preocupacions de la ciutadania del Prat. Els i les socialistes del Prat, de la mà de Juan Pedro Pérez, han organitzat una trobada amb la Delegada del Govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay per abordar aquesta problemàtica a la ciutat. I el missatge ha estat clar: “S’ha d’apostar per la Seguretat Ciutadana com una política pública estratègica de primer nivell. Sense seguretat no hi ha llibertat, ni benestar ni tampoc justícia social. Per això, defensar la seguretat és d’esquerres” ha argumentat Juan Pedro Pérez, candidat socialista a l’alcaldia del Prat.

I és que Juan Pedro creu que cal millorar la seguretat ciutadana:  “Al Prat serà imprescindible, entre d’altres mesures,  reforçar el paper de la Policia de proximitat, incorporar mitjans tecnològics, incrementar la dotació de mossos d’esquadra i prendre mesures realment eficaces contra les ocupacions il·legals. Els i les socialistes defensem la seguretat ciutadania  sense complexos i no hem de permetre que la dreta ens tregui aquest discurs”.

Maria Eugènia Gay ha reflexionat en profunditat sobre la seguretat, que considera un pilar  de l’estat del benestar i una conquesta per la llibertat, la igualtat i la fraternitat. Ha posat de relleu la importància que tenen les polítiques de seguretat des de tots els àmbits, començant per la pau mundial fins a la seguretat als carrers dels municipis com el Prat: “la ciutadania mereix poder conviure en entorns segurs que permetin exercir els seus drets i llibertats en un marc de confiança i estabilitat plenes que han de garantir les administracions”.

La Delegada del Govern ha remarcat la importància de la cooperació entre les forces i cossos de seguretat per lluitar contra els delictes que més preocupen actualment: la criminalitat organitzada, la multi-reincidència, els delictes sexuals i la ciberdelinqüència, així com la necessitat d’avançar en la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques de seguretat.